Kuunvalon yin jooga on ylistys hiljaisuudelle, rahoittumiselle ja luonnollisuudelle.
Mitä?
Yin jooga on palauttava ja meditatiivinen joogaharjoitus, jossa tarjotaan keholle ja mielelle ansaittu lepohetki. Tunnilla tehdään passiivisia ja restoratiivisia asanoita pehmeällä ja kevyellä venytyksellä. Asanoissa ollaan useita minuutteja, mikä antaa aikaa myös mielen rauhoittamiselle. Syvä ja rauhallinen hengitys on oleellista yinissä.
Pitkät ajat lempeissä asanoissa mahdollistavat kehon avaamisen syvemmällä tasolla; lihasten lisäksi päästään venyttämään myös sidekudosta. Tunneilla keskitytään erityisesti lantion alueen, alaselän sekä rintakehän avauksiin.
Tunnin viimeistelee perusteellinen loppurentoutus, joka saattaa sisältää tunnista riippuen esimerkiksi äänimaljoja.
Miksi?
Yin joogan ydin on sen kehoa ja mieltä rauhoittavassa ja rentouttavassa vaikutuksessa. Harjoitus syvävenyttää, tyynnyttää hermostoa, stimuloi sidekudoksia sekä opettaa hyväksyvää läsnäolon taitoa. Samalla itsetuntemus ja -myötätunto lisääntyvät. Yin jooga on loistava vastinpari kiireiselle arjelle.
Kenelle?
Tämä meditatiivinen ja rauhallinen harjoitus sopii kaikille palautumisesta ja itsetutkiskelusta kiinnostuneille. Asanat rakennetaan aina omia tarpeita kuunnellen ja apuna käytetään joogamaton lisäksi esimerkiksi bolsteria, blokkeja, joogavyötä sekä vilttiä.
Mitä muuta?
Yin jooga perustuu kiinalaiseen lääketieteeseen, joka näkee ihmisen kokonaisvaltaisena systeeminä. Silloin ei keskitytä pelkkään sairauteen ja sen hoitamiseen, vaan ennemminkin syihin erilaisten oireiden takana. Ihmiset ovat kokonaisuuksia persoonallisuuksineen, tunteineen, kehoineen ja tapoineen.
Yin jooga rakentuu näistä lähtökohdista vastaamaan hektisen nykyarjen tasapainottamisen tarpeeseen: huomio suunnataan palautumiseen ja systeemin rauhoittamiseen.
Alun perin joogasuuntaus on kehitetty Paulie Zinkin ainutlaatuisesta taolaisesta joogatyylistä. Tyylin ydin on olla harmoniassa luonnon rytmin kanssa. 80-luvun lopulla Paul Grilley tykästyi Zinkin opetuksissa erityisesti hiljaiseen ja paikalla olevaan yin-osuuteen. Vähitellen, useiden eri opettajien kuten Sarah Powersin vaikutuksesta muodostui nykyisenä tunnettu yin jooga.
Yin jooga ohjaa joogia kohti oman sisäisen olotilan aistimista ja opettaa hiljaisuuden taikaa. Yiniä kutsutaankin joogan hiljaiseksi harjoitukseksi.
Comments